27. Maijs 2022 12:24
Jaunumi
KNAB sagatavo tālākizglītotājus pretkorupcijas jautājumos

24. un 25. maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) programmas "Tālākizglītotāju pretkorupcijas jautājumos sagatavošana" (Train the trainer) ietvaros rīkoja mācības valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjiem. Mācību mērķis ir stiprināt pretkorupcijas mācību sistēmu un sekmēt valsts un pašvaldību institūciju iesaisti savu darbinieku izglītošanā par pretkorupcijas jautājumiem. Tālākizglītotāji pretkorupcijas jautājumos ir tiesīgi savās institūcijās darboties kā iekšējie treneri un īstenot pretkorupcijas mācības saviem kolēģiem.

Mācībās piedalījās 26 dalībnieki no dažādām valsts un pašvaldību institūcijām, tai skaitā no Valsts probācijas dienesta, Iekšējās drošības biroja, Nodarbinātības valsts aģentūras, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", Ceļu satiksmes drošības direkcijas, VSIA "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca", Daugavpils pilsētas pašvaldības, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Ķekavas novada pašvaldības, Aizkraukles novada pašvaldības administrācijas un Valsts policijas koledžas.

Mācību dalībnieki divu dienu garumā padziļināti apguva korupcijas novēršanas pamatjautājumus, tai skaitā likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto, korupcijas risku mazināšanu iekšējās kontroles sistēmas ietvaros, vērtību un ētikas principu iedzīvināšanu institūcijā, kā arī risināja kāzusus un veica dažādus citus praktiskus uzdevumus.

Tālākizglītotāju pretkorupcijas jautājumos (Train the trainer) sagatavošanu KNAB uzsāka 2013. gadā un šo gadu laikā sagatavoti vairāk nekā 150 iekšējie treneri pretkorupcijas jautājumos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties