30. Maijs 2022 17:28
Jaunumi
Armēnijas delegācijas vizīte Latvijā
No TA arhīva

Šonedēļ, no 30. maija līdz 2. jūnijam, Latvijā viesojas Armēnijas tieslietu nozares delegācija. Nedēļas garumā plānots apmeklēt vairākas Latvijas tieslietu institūcijas – Tiesu administrāciju, Augstāko tiesu, Tieslietu padomi, Tieslietu ministriju, Latvijas Tiesnešu mācību centru, Rīgas apgabaltiesu, Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesu un Ekonomisko lietu tiesu.

Tiesu administrācija kopā ar Vācijas un Francijas partneriem šobrīd īsteno projektu, kura mērķis ir sniegt ieguldījumu Armēnijas tieslietu sistēmas stiprināšanā, veicinot tieslietu neatkarību, kvalitāti, efektivitāti un uzticēšanos tiesu sistēmas iestādēm.

Vizītes laikā plānots ārvalstu viesus iepazīstināt ar Latvijas tiesu darba administrēšanas specifiku, statistikas datu par tiesu darbu apkopošanu, tiesnešu atlasi un novērtēšanu, Tiesu informatīvo sistēmu un pieejamajiem e-pakalpojumiem, kā arī publisko iepirkumu organizēšanu. Tiekoties ar kolēģiem Tieslietu padomē un Augstākajā tiesā tiks apspriestas 2022. gada darba prioritātes un Tieslietu padomes loma tieslietu sistēmas attīstībā un tiesneša karjerā. Armēnijas puse ir izrādījusi arī interesi iepazīties ar Tieslietu ministrijas lomu normatīvo aktu izstrādē un Latvijas Tiesnešu mācību centra organizēto mācību pieeju, saturu un novērtējumu, t.sk., mācību informācijas sistēmu un tehniskajiem risinājumiem attālināto mācību nodrošināšanā. Delegācija apmeklēs arī vairākas tiesas Rīgā, lai pārrunātu Latvijas pieredzi lietu sadalē, lietu svēršanas pilotprojektu un iepazītos ar jaunizveidoto specializēto lietu tiesu.

Projekta “Tieslietu sistēmas konsolidācija Armēnijā” vadošais partneris ir Vācijas Starptautiskās tiesiskās sadarbības fonds (Deutsche Stiftung für internationale rechtliche Zusammenarbeit e.V. (IRZ)), tā partneri ir “France Experts” (Francija)  un Tiesu administrācija (Latvija).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties