31. Maijs 2022 15:40
Jaunumi
Ieskats filmas "Atver Satversmi" pirmizrādes pasākumā

26. maijā Rīgā kinoteātrī "Splendid Palace" notika Latvijas konstitūcijas simtgadei veltītās izglītojošās filmas "Atver Satversmi" pilnās versijas pirmizrāde, klātesot filmas veidotājiem, dalībniekiem un citiem aicinātajiem viesiem.

Šis unikālais projekts, kurā vairāk nekā 120 juristi komentē un lasa Satversmi pa pantiem, tapis pēc žurnāla "Jurista Vārds" redakcijas iniciatīvas un sadarbojoties žurnāla izdevējam – VSIA "Latvijas Vēstnesis" un Latvijas Republikas Satversmes tiesai, kā arī ar plašu Latvijas juristu saimes atbalstu un iesaisti. Filmas režisors: Juris Sējāns. Projekta vadītājas: Dina Gailīte, Sannija Matule, Dita Plepa.

Filmas mērķis ir ieinteresēt un izglītot pēc iespējas plašu sabiedrību par valsts konstitucionālajiem un tiesiskajiem pamatiem. Filmas veidotāji īpaši cer, ka tā tiks izmantota gan skolās, gan augstskolās, kā arī sabiedrības integrācijas pasākumos, lai veicinātu pilsoniskas sabiedrības nostiprināšanos un demokrātijas un tiesiskuma pamatprincipu izpratni Latvijā. Plašāka informācija par filmu "Atver Satversmi" un citiem Satversmes jubilejas gada projektiem pieejama satversme100.lv.

Jāpiebilst, ka jau kopš maija sākuma katram interesantam filma “Atver Satversmi” sēriju veidā (atbilstoši Satversmes nodaļām) ir pieejama "Jurista Vārda" Youtube kontā. Tur būs skatāma arī filmas pilnā versija.

Fotogrāfijas no pirmizrādes pasākuma lejupielādei pieejamas šeit. Fotogrāfiju autors: Toms Norde

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties