1. Jūnijs 2022 10:35
Jaunumi
Tiesībsarga biroja pārstāvji tikušies ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes vadību

31. maijā tiesībsargs Juris Jansons, tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne, Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vadītājas vietniece Gundega Bruņeniece un juridiskās padomnieces Simona Krastiņa un Inga Zonenberga tikās ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par juridiskās palīdzības nodrošināšanu.

Pārstāvji diskutēja par valsts nodrošināto juridisko palīdzību lietās par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu noteikšanu. Tiesībsarga kompetencē ir veicināt cilvēktiesību ievērošanu, kā arī reaģēt uz iespējamiem šo tiesību pārkāpumiem, tostarp uz vismazāk aizsargāto personu tiesību pārkāpumiem. Personas ar garīga rakstura traucējumiem, kuru brīvība ir vai var tikt ierobežota psihiatriskajās ārstniecības iestādēs, arī ir uzskatāmas par mazaizsargātām.

Sarunas laikā atsevišķi pārrunāts arī tas, vai advokātiem ir pieejamas vai plānotas apmācības par personu ar invaliditāti tiesībām, par diskriminācijas uz invaliditātes pamata nepieļaušanu, kā arī par to, kā komunicēt ar cilvēkiem, kuriem ir smagi garīga rakstura traucējumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties