2. Jūnijs 2022 11:34
Jaunumi
Tieslietu ministrija organizē Eiropas Tiesiskās Sadarbības tīkla reģionālo kontaktpunktu sanāksmi Latvijā

2. un 3. jūnijā Tieslietu ministrija ar Eiropas aģentūras Eurojust sastāvā esošā Eiropas Tiesiskās sadarbības tīkla krimināllietās (European Judicial Network in criminal matters - turpmāk EJN) atbalstu organizē reģionālo kontaktpunktu sanāksmi par starptautisko sadarbību krimināllietās digitalizācijas redzējumā. Sanāksmē piedalās vairāk nekā 30 pārstāvji no Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Igaunijas un Lietuvas.

EJN kontaktpunktu sanāksmes mērķis ir diskutēt par digitalizācijas iespējām un pastāvošo problemātiku starptautiskās krimināltiesiskās sadarbības ietvaros, it sevišķi gadījumos, kad ir nepieciešams nopratināt lietas dalībniekus videokonferences režīmā.

Covid-19 pandēmijas laikā izraisītā sabiedrības veselības krīze gan palielinājusi interesi par šo tēmu, gan nepieciešamību pēc attiecīgo tiesiskās sadarbības instrumentu efektivitātes un praktiskās darbības pārskatīšanas. No vienas puses, nepieciešams nodrošināt efektīvas un ātras tiesas sēdes, bet, no otrās puses, personu tiesību uz taisnīgu tiesu īstenošanu. Līdz ar to pašlaik pastāv nepieciešamība diskutēt par vienkāršākiem un ērtākiem starptautiskajiem digitālajiem rīkiem, nodrošinot efektīvākus un modernākus risinājumus procesuālo darbību izpildei kriminālprocesā, ja tajā piedalās persona ārpus Latvijas robežām.

Sanāksmes laikā paredzēts diskutēt par krimināltiesiskās sadarbības digitalizācijas aspektiem un problēmjautājumiem ar EJN kontaktpunktiem un Latvijas starptautiskajā sadarbībā iesaistītajiem praktiķiem, lai veicinātu pieredzes apmaiņu un apkopotu citu valstu labās prakses ieteikumus un risinājumus starpvalstu procesuālo darbību izpildē, izmantojot videokonferences režīmu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties