14. Jūnijs 2022 13:45
Jaunumi
Juridiskā komisija atbalsta Jautrītes Briedes kandidatūru Satversmes tiesas tiesneses amatam

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 14. jūnijā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Jautrītes Briedes apstiprināšanu Satversmes tiesas tiesneses amatā.

J. Briedei ir Latvijas Universitātē iegūts tiesību zinātņu doktora grāds. Šobrīd viņa ir Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta senatore, kā arī profesore Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedrā. J. Briede ir divu monogrāfiju, Satversmes komentāru un Administratīvā procesa likuma komentāru, kā arī vairāku zinātnisko publikāciju autore un līdzautore. Viņa ir Trīszvaigžņu ordeņa kavaliere, kā arī apbalvota ar tieslietu sistēmas II pakāpes Goda zīmi.

Plānots, ka J.Briede darbu Satversmes tiesā uzsāktu 1. septembrī.

Jauns Satversmes tiesas tiesnesis ir jāapstiprina, jo šī gada 23.maijā Satversmes tiesas tiesneša pilnvaras beigušās Daigai Rezevskai, kura tiesneša amatā apstiprināta pēc Saeimas deputātu priekšlikuma.

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar Satversmes tiesas likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus - pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus - pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma.

Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

Komisija lūgs Saeimu iekļaut lēmuma projektu parlamenta 16. jūnija sēdes darbakārtībā, informēja Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Jānis Butāns.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties