30. Jūnijs 2022 12:22
Jaunumi
Latvija sadarbībā ar Vāciju uzsāk Twinning projekta "Godprātīguma veicināšana un korupcijas novēršana Armēnijas publiskajā sektorā" īstenošanu

Tieslietu ministrija sadarbībā ar Vācijas Starptautiskās tiesiskās sadarbības organizāciju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) uzsākusi Eiropas Savienības finansētā Twinning (mērķsadarbības) projekta "Godprātīguma veicināšana un korupcijas novēršana Armēnijas publiskajā sektorā" (Fostering integrity and preventing corruption in the public sector in Armenia) īstenošanu, kura ietvaros 2022. gada jūnijā pirmajā misijā uz Erevānu devās arī ekspertes no Latvijas.

2022. gada 13. jūnija projekta atklāšanas pasākumā piedalījās jaunākā projekta līdere Anna Aļošina (KNAB), trešās komponentes līdere Dina Spūle (Finanšu izmeklēšanas dienests), Latvijas goda konsuls Armēnijā Armens Gasabogljans (Armen Ghasaboghlyan), kā arī eksperti no Vācijas. Uzrunas dalībniekiem teica pārstāvji no ES delegācijas Armēnijā, Vācijas vēstniecības Armēnijā, kā arī Armēnijas korupcijas novēršanas komisijas. Projekta ilgtermiņa padomniece Armēnijā Diāna Stepiņa (KNAB) pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar projekta mērķi, plānotajām aktivitātēm un sagaidāmajiem rezultātiem.

Armēnijas projekta mērķis ir veicināt godprātīgumu un novērst korupciju Armēnijas publiskajā sektorā un tas tiek īstenots, pieaicinot ekspertus ne tikai no Latvijas un Vācijas, bet arī no citām valstīm. Armēnijas projekta īstenošana nodrošina zināšanu eksportu, kā arī ir vērtīga pieredze Tieslietu ministrijai, KNAB un Latvijai kopumā, veicinot tieslietu nozares ekspertu turpmāko izaugsmi un potenciāla attīstību starptautiskajā līmenī. Papildus tam Armēnijas projekta īstenošanas laikā tiks veidoti arī starptautiskie kontakti un attiecības ar citu ES dalībvalstu pārstāvjiem.

Vairāk informācijas par projekta mērķiem, aktivitātēm un sasniedzamajiem rezultātiem pieejama projekta sadaļā Tieslietu ministrijas tīmekļa vietnē.

Misijas ietvaros ir sākts darbs pie detalizēta projekta izstrādes plāna pirmajiem sešiem mēnešiem sagatavošanas, ko plānots apstiprināt 2022. gada jūlijā. Savukārt gada otrajā pusē misijās uz Erevānu dosies vairāki Tieslietu ministrijas, KNAB un citu iestāžu eksperti, lai nodrošinātu nākamo projekta aktivitāšu īstenošanu, kas jāpabeidz līdz 2024. gada 31. maijam.

Papildu informācija

Twinning projektu pamatideja ir stiprināt valsts pārvaldes institūciju kapacitāti, piesaistot ES dalībvalstu ekspertus un radot iespēju veidot partnerattiecības un sadarbību starp dažādām valstīm un, šo projektu galvenais mērķis – efektīvas acquis communautaire ieviešanas nodrošināšana, veicinot likumdošanas sakārtošanu un institūciju kapacitātes stiprināšanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties