4. Jūlijs 2022 15:26
Jaunumi
Informatīvs materiāls par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pazīmēm

Maksātnespējas kontroles dienests ir izstrādājis informatīvo materiālu par maksātnespējas procesu uzraudzībā konstatētajām noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tipoloģijām un pazīmēm kā atbalsta instrumentu maksātnespējas procesa administratoriem Novēršanas likuma (Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likums) prasību izpildē.

Maksātnespējas kontroles dienests, ņemot vērā uzraudzībā iegūto informāciju, ir apkopojis biežāk sastaptās un raksturīgākās noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tipoloģijas un pazīmes maksātnespējas procesu lietās, sniedzot arī praktiskus piemērus.

Tipoloģiju un pazīmju izzināšana ir efektīvs instruments, lai izprastu un atklātu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas darījumu shēmu.

Līdz šim nav tikušas identificētas maksātnespējas nozarei specifiskās noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tipoloģijas un pazīmes, jo maksātnespējas procesa administratori (turpmāk – administrators) tikai salīdzinoši nesen (sākot no 2020. gada 1. janvāra) ir Novēršanas likuma subjekti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties