14. Jūlijs 2022 08:16
Jaunumi
Uz Tieslietu līderu forumu Rīgā ieradies ASV Tieslietu ministrijas darba grupas “KleptoCapture” vadītājs

13. jūlijā tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar ASV Tieslietu departamentā izveidotās speciālās vienības KleptoCapture* direktoru Endrjū Adamsu (Andrew Adams), kurš ieradies Rīgā uz Tieslietu līderu forumu 14. jūlijā.

J. Bordāns: “Tikšanās ar KleptoCapture vadītāju man deva pārliecību, ka ir iespējams efektīvi cīnīties ar kara atbalstītājiem un ar viņiem saistītajām personām piederošo aktīvu apcietināšanu un konfiskāciju. Eiropā jau darbojas atbilstoši juridiskie sankcionēšanas mehānismi, taču pagaidām tie vēl netiek izmantoti pilnā apmērā. Mums daudz drosmīgāk ir jāiet uz priekšu, jāidentificē agresorvalsts pastrādāto kara noziegumu atbalstītāji un jāizmanto metodes, kuras jau tagad efektīvi izmanto ASV Tieslietu ministrijas speciālā vienība KleptoCapture. Esmu pārliecināts, ka Endrjū Adamsa klātbūtne Rīgas Tieslietu līderu forumā dos nepieciešamo izrāvienu Eiropas valstīm arī turpmāk strādāt kopīgi, rīkoties tikpat apņēmīgi un piemērot efektīvas apkarošanas metodes.”

Vizītes ietvaros Rīgā Endrjū Adams tikās arī ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadību un Finanšu izlūkošanas dienesta pārstāvjiem.

* ASV Tieslietu departamenta KleptoCapture speciālā vienība tika izveidota šā gada martā, un tās uzdevums ir izmeklēt un saukt pie atbildības pret Krieviju vērsto ASV sankciju pārkāpējus, konfiscējot un atsavinot tām īpašumus un ieņēmumus par labu Ukrainas atjaunošanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties