14. Jūlijs 2022 08:18
Jaunumi
Valsts prezidents Egils Levits: ir ārkārtīgi svarīgi apspriest Krievijas atbildību no starptautisko tiesību viedokļa

Valsts prezidents Egils Levits mākslas muzejā “Rīgas Birža” vakar vakarā uzrunāja gaidāmā starptautiskā Tieslietu līderu foruma “Atbildība un inovācijas pārmaiņu laikā” dalībniekus. Valsts prezidents izteica pateicību par šī foruma organizēšanu, izsakot vēlmi redzēt forumu kā ikgadēju tikšanos, kurā tieslietu jomā strādājošie varētu regulāri apspriest tieslietu sistēmas izaicinājumus.

E. Levits norādīja, ka “šajos sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt profesionālu dialogu un diskusijas starp tiesu jomā strādājošiem un arī politiķiem.” Tā kā foruma ietvaros īpaša uzmanība tiks veltīta Krievijas kara noziegumu izmeklēšanai, E. Levits atzīmēja, ka “valstīm, kuras ievēro likumus, ir jāapvienojas, lai apturētu agresoru un atbalstītu Ukrainu tās atjaunošanā”.

“Starptautisko tiesību pārkāpumu un uzbrukumu apmērs, kas pašlaik tiek vērsts pret Ukrainu, ir unikāls kopš 1945. gada. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi apspriest Krievijas atbildību no starptautisko tiesību viedokļa. Pastāv virkne iespēju, kā panākt šīs atbildības iestāšanos,” turpināja Valsts prezidents, atzīmējot, ka starptautisko tiesību standartu nepieciešams uzturēt ar jebkādiem līdzekļiem. E. Levits foruma dalībniekus iepazīstināja ar dažām iespējām – sūdzības Starptautiskajā tiesā un Starptautiskajā krimināltiesā Hāgā, sankcijas, īpaša starptautiskā tribunāla izveide un nacionāla līmeņa izmeklēšanu veikšana. “Mērķis ir skaidrs – likumos balstīta starptautiskā kārtība bez izņēmumiem un privilēģijām,” nobeigumā teica Valsts prezidents Egils Levits.

Šodien Rīgā notiks starptautisks Tieslietu līderu forums “Atbildība un inovācijas pārmaiņu laikā”, kurā tieslietu līderi no vairākām pasaules valstīm diskutēs par iespējām nodrošināt tieslietu sektora attīstību mūsdienu mainīgajos apstākļos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties