14. Jūlijs 2022 12:21
Jaunumi
Turpmāk izmeklētājiem būs atbalsta personāls, kas mazinās izmeklētāju darba slodzi

14. jūlijā Ministru kabinets atbalstīja grozījumus Kriminālprocesa likumā tālākai virzībai apstiprināšanai Saeimā. Likumprojekts paredz papildināt Kriminālprocesa likuma 114. panta pirmo daļu, ieviešot izmeklētāja palīga institūtu, kas ļaus dažādus tehniskus un organizatoriskus uzdevumus uzdot pildīt izmeklētāja palīgam.

Turpmāk arī izmeklētājiem, tāpat kā prokuroriem un tiesnešiem, būs atbalsta personāls, kas palīdzēs samazināt izmeklētāju darba slodzi. Izmeklētāja palīga institūta mērķis ir uzlabot pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti un samazināt lietvedībā esošo kriminālprocesu skaitu, kā arī samazināt pirmstiesas izmeklēšanas laiku.

Izmeklētāja palīgs pildīs pienākumus konkrēta kriminālprocesa ietvaros, sniedzot tehniska un organizatoriska rakstura atbalstu izmeklētāja funkciju izpildē. Tādējādi izmeklētāji savu laiku varēs vairāk veltīt nepieciešamo izmeklēšanas darbību veikšanai, tai skaitā pierādījumu iegūšanai.

Izmeklētāja palīgs Valsts policijā būs tiešā pakļautībā konkrētam Kriminālpolicijas nodaļas priekšniekam, kas kontrolē kriminālprocesa virzību un var dod konkrētus norādījumus.

Saskaņā ar Valsts policijas izmeklētāju palīgu ieviešanas plānu un ņemot vērā struktūrvienību lietvedībā esošo kriminālprocesu skaitu, policijā tiks izveidotas 39 izmeklētāja palīga amata vietas, visvairāk – Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē un Galvenās kriminālpolicijas pārvaldē, attiecīgi 18 un 10 amata vietas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties