21. Jūlijs 2022 13:26
Jaunumi
Tiesu administrācijā viesojas Kosovas tieslietu nozares delegācija

Šī gada 20. jūlijā un 21. jūlijā Latvijā viesojas Kosovas tieslietu nozares delegācija. Vizītes ietvaros plānots apmeklēt vairākas Latvijas tieslietu institūcijas – Tiesu administrāciju, Rīgas apgabaltiesu, Augstāko tiesu un Rīgas rajona tiesu Jūrmalā, kā arī tikties ar Tieslietu ministrijas pārstāvjiem.

Eiropas Padomes Komisijas Tiesu efektivitātei (CEPEJ) mācību vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas pieredzi par tiesu procesu digitalizāciju, lietu svēršanas sistēmu, ar tiesu saistīto datu apstrādi un tiesu reformu, līdz ar to stiprinot tieslietu kvalitāti un efektivitāti Kosovā.

Vakar, 20. jūlijā, delegācija viesojās Tiesu administrācijā. Tās pārstāvji tikšanās laikā dalījās pieredzē par Latvijas tiesu darba administrēšanas specifiku, par elektroniskā tiesvedības procesa ieviešanu tiesās, kā arī sniegts ieskats informāciju tehnoloģiju rīku attīstībā. Sarunai Tiesu administrācijā pievienojās arī Tieslietu ministrijas pārstāvji, sniedzot informāciju par tiesisko regulējumu, tiesu reformu Latvijā. Savukārt šodien, 21. jūlijā,  delegācija apmeklē Rīgas apgabaltiesu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties