2. Septembris 2022 09:59
Jaunumi
Publicēts Nacionālās enciklopēdijas šķirklis par Satversmes tiesu

Nacionālajā enciklopēdijā pieejams šķirklis par Satversmes tiesu, kurā ikvienam uztveramā veidā apkopota būtiskākā informācija par Satversmes tiesas darbības mērķiem un uzdevumiem, tiesas izveidošanu un darbību, kompetenci, kā arī tiesas sastāvu un struktūru.

Šķirklis ilustrēts ar bagātīgu vizuālo materiālu – fotogrāfijām, dokumentiem un video, kuri raksturo Satversmes tiesas vēsturi un darbību. Šķirkli sagatavojusi Satversmes tiesas padomniece Elīna Podzorova un Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja, bijusī ilggadēja Satversmes tiesas darbiniece Alla Spale.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš: “Esmu gandarīts, ka mācību gada sākumā varam ikvienam piedāvāt iespēju iegūt kvalitatīvu informāciju par Satversmes tiesu. Šķirklis Nacionālajā enciklopēdijā bija sen lolota iecere, lai godinātu Satversmes simtgadi un tiesas 25 gadu darbu. Vēlos pateikties autorēm un Nacionālās enciklopēdijas komandai par profesionālo sniegumu un to, ka radīta svētku sajūta nozīmīgās jubilejās.”

Šķirklis pieejams ŠEIT.

Par Nacionālo enciklopēdiju

Nacionālā enciklopēdija ir universāla, visas jomas aptveroša enciklopēdija latviešu valodā. Enciklopēdijas mērķis ir sniegt latviešu valodā akadēmiskās vides pētniecības rezultātus sabiedrības vajadzībām, radot augsti ticamu informācijas kopumu. Tās elektroniskā versija ir pieejama no 2018. gada 18. decembra. Enciklopēdijas redakcija darbojas Latvijas Nacionālās bibliotēkas paspārnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties