5. Septembris 2022 14:34
Jaunumi
Stājies spēkā notiesājošs spriedums krimināllietā par jaunieša nāvējošu piekaušanu Krāslavā

Senāta Krimināllietu departaments 1. septembrī, izvērtējot cietušo iesniegto kasācijas sūdzību, nolēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā apsūdzībā par jaunieša nāvējošu piekaušanu Krāslavā 2019. gada jūlijā. Senāts atzina, ka kasācijas sūdzībā norādītie argumenti ir saistīti ar atšķirīgu viedokli par lietā iegūto pierādījumu izvērtējumu un vērsti uz to, lai panāktu apelācijas instances tiesas nolēmuma atcelšanu nevis juridisku, bet faktisku iemeslu dēļ. Tādējādi konstatējams Kriminālprocesa likuma 573.1 panta pirmajā daļā norādītais pamats atteikumam ierosināt kasācijas tiesvedību.

Senāts konstatēja, ka kasācijas sūdzībā atkārtoti apelācijas sūdzības argumenti, kurus apelācijas instances tiesa izvērtējusi un motivēti noraidījusi.

Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā Latgales apgabaltiesas 2022. gada 12. janvāra lēmums, ar kuru atstāts negrozīts Daugavpils tiesas spriedums, atzīstot divus apsūdzētos par vainīgiem tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanā, kas bīstami dzīvībai un kas vainīgo neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei. Apsūdzētajiem piespriesti attiecīgi sešu un četru gadu cietumsodi ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem. No apsūdzētajiem valsts labā piedzīta cietušajiem izmaksātā valsts kompensācija, mantisko zaudējumu kompensācijas un morālā kaitējuma kompensācijas. Viens jaunietis pierādījumu trūkuma dēļ attaisnots. Tāpat apelācijas instances tiesa atzinusi, ka pirmās instances tiesa ir novērtējusi lietā iegūtos pierādījumus un pamatoti atzinusi, ka viena apsūdzētā vainīgums Krimināllikuma 125. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā nav pierādīts, jo lietā iegūtie pierādījumi nav pietiekami, lai izdarītu pārliecinošu secinājumu par viņa piedalīšanos noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā.

Lietai ir slēgtas lietas statuss.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties