8. Septembris 2022 16:49
Jaunumi
Plāno ieviest izmeklētāja palīga institūtu

Saeima ceturtdien, 8. septembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumu Kriminālprocesa likumā, ar kuru iecerēts ieviest izmeklētāja palīga institūtu. Plānots, ka tas ļaus mazināt izmeklētāju darba apjomu, tehniskus un organizatoriskus darba pienākumus deleģējot palīgam. 

Kā likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori Iekšlietu ministrijā, pašlaik Valsts policijas lietvedībā atrodas vairāk nekā 150 tūkstoši kriminālprocesu, taču vairāk nekā 20 procenti no Valsts policijas izmeklētāju amata vietām ir vakantas. Valsts policijas lietvedībā esošo kriminālprocesu uzkrājums uz vienu kriminālpolicijas struktūrvienības izmeklētāju pašlaik ir aptuveni 570 kriminālprocesi. 

Kā būtisks iemesls tam, kāpēc kriminālprocesa pabeigšana kavējas, likumprojekta anotācijā minēts arī apstāklis, ka papildus likumā uzskaitītajiem izmeklētāja pienākumiem, izmeklētāji pirmstiesas procesā pilda arī dažādus citus uzdevumus, kas ir saistīti ar tehniskiem un organizatoriskiem jautājumiem, kas prasa ievērojamu laika resursu patēriņu. 

Ieviešot izmeklētāja palīga institūtu, tiks veicināta darba procesa nepārtrauktība, ātrāka un efektīvāka informācijas apmaiņa un komunikācija starp procesa virzītāju un pirmstiesas izmeklēšanu uzraugošo prokuroru, teikts likumprojekta anotācijā. 

Grozījums Kriminālprocesa likumā Saeimai jāatbalsta vēl divos lasījumos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties