23. Septembris 2022 17:23
Jaunumi
Austrālijas notāru sadarbības vizīte Latvijā
Jānis Deinats

21. un 22. septembrī Latvijā viesojās Austrālijas Viktorijas štata notariāta pārstāvji. Šo vizīti īpašu padara apstāklis, ka starp delegātiem bija Austrālijas latvietis - Dāvids Dārziņš.

Pirmajā dienā Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš un Austrālijas Viktorijas štata notāru padomes priekšsēdētājs Mišels Bula noslēdza sadarbības līgumu, apņemoties veidot ciešāku dialogu un pieredzes apmaiņu. Šādam sadarbības līgumam ir liela nozīme, jo Austrālijas notariāts pieder common law, savukārt Latvija civil law tiesību tradīcijas lokam.

Tāpat Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš, padomes loceklis Aigars Kaupe, padomes rīkotājdirektors Gatis Litvins un jaunākā juriste Anna Marija Onckule sniedza pārskatu par Latvijas tiesisko sistēmu, notariāta darbības pamatprincipiem un notariālā procesa digitalizāciju.

Otrajā dienā Austrālijas notārus uzņēma Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Tieslietu ministrijas amatpersonas. Tika apspriesta Latvijas un Austrālijas starptautiskā sadarbība civiltiesībās un citās jomās, kā arī Latvijas notariāta līdzšinējā attīstība, sankciju noteikšana Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem un atbalsts Ukrainai Krievijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties