5. Oktobris 2022 14:18
Jaunumi
Maksātnespējas kontroles dienesta direktore starptautiskā konferencē Prāgā prezentē Latvijas maksātnespējas uzraudzības sistēmu

Atsaucoties uz Čehijas Tieslietu ministrijas ielūgumu, Maksātnespējas kontroles dienesta direktore Inese Šteina septembra beigās uzstājās starptautiskajā Eiropas restrukturizācijas un maksātnespējas konferencē Čehijā, Prāgā un iepazīstināja dalībniekus ar Latvijas maksātnespējas uzraudzības sistēmu.

Konferencē pieredzē par maksātnespējas administrēšanu un uzraudzību dalījās uzraudzības iestāžu pārstāvji, akadēmiķi un praktiķi no dažādām Eiropas jurisdikcijām.

Inese Šteina: "Man ir liels gandarījums un lepnums par Latvijas paveikto maksātnespējas jomā, jo konferences dalībniekiem bija ļoti liela interese un atzinīgs novērtējums par Latvijas maksātnespējas sistēmu, īpaši uzraudzības un reformu jomās. Tāpat, konferences dalībnieki atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegumus maksātnespējas digitalizācijas jomā, kas, kā izrādās, ir unikāla pieredze Eiropas kontekstā. Konferences rezultātā tika panākta vienošanās par ciešāku sadarbību ar Čehijas un Portugāles pārstāvjiem maksātnespējas reformas un maksātnespējas digitalizācijas jomā."

Konferencē tika apspriesti jautājumi par to, vai maksātnespēja kā sociāls jēdziens ir jāuzskata par tiesu varas daļu vai drīzāk par valsts pārvaldes jautājumu? Kādi maksātnespējas uzraudzības modeļi, ņemot vērā katras tiesību sistēmas specifiku, šķiet efektīvāki? Kāda ir politiskās varas loma maksātnespējas pārvaldībā? Kas notiktu, ja nebūtu profesionāla regulatora šajā jomā? Kāda ir maksātnespējas procesa administratoru biroju darbība dažādās ES dalībvalstīs? Tika apskatīta arī aktuālā banku un finanšu krīzes, un maksātnespējas joma šajā sektorā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties