5. Oktobris 2022 15:45
Jaunumi
Diskusiju konferencē apspriedīs būvniecības nozares izaicinājumus un gaidāmās pārmaiņas

Lai pārrunātu aktuālo un gaidāmās izmaiņas normatīvajos aktos būvniecības nozarē kopumā, kā arī publiskajos iepirkumos, Iepirkumu akadēmija 2022. gada 27. oktobrī organizē diskusiju konferenci “Būvniecības nozares izaicinājumi un gaidāmās pārmaiņas”. Konferencē diskutēt apvienojušās lielākās uzraugošās iestādes – Iepirkumu uzraudzības birojs, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, Konkurences padome un Valsts ieņēmumu dienests.

Šī brīža ģeopolitisko notiku kontekstā ir veidojies pamatīgs resursu cenu pieaugums, kas skaudri veicinājis arī būvniecības nozares sadārdzinājumu. Gan publiskā, gan privātā sektora uzņēmumiem ir svarīgi veidot savstarpēju komunikāciju, lai skaidri spētu saredzēt, definēt un rast potenciālos risinājumus grūtību pārvarēšanai. Konferences vadmotīvs ir veicināt diskusiju starp būvindustrijā un iepirkumu jomā iesaistītajām institūcijām, lai aktualizētu būvniecības jomas fundamentālākās problēmas un informētu par būtiskākajiem likumu grozījumiem.

Konference norisināsies četrās daļās. Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktora vietnieks Eiropas Savienības fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis iezīmēs būvniecības sadārdzinājuma tendences, savukārt diskusijā tiks apspriesta pozitīvā un negatīvā pieredze gan no iestāžu, gan būvnieku skata prizmas. Iepirkumu uzraudzības biroja vadītājs Artis Lapiņš informēs par būtiskākajiem grozījumiem Publisko iepirkumu likumā un diskusijā tiks iztirzāta minēto grozījumu ietekme uz pasūtītāju un piegādātāju pusi. Konkurences padomes Aizliegtu vienošanos departamenta direktore Ieva Šmite aktualizēs karteļu prevencijas tēmu, savukārt diskusijā izvērtēs līdz šim atklātos aizliegtu vienošanos gadījumus, kā arī pasūtītāju un piegādātāju lomu tajos. Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes direktora vietniece Ina Reinšmite runās par Ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumiem būvniecībā. Diskusijā atspoguļosies Valsts ieņēmumu dienesta, lielo un mazo būvnieku, kā arī apakšuzņēmēju redzējums par “nodokļa rēķinu” problemātiku.

Konference notiks Zoom platformā. Tiešsaistē būs iespējams uzdot interesējošos jautājumus nozaru ekspertiem. Plašāka informācija par konferences norisi un struktūru pieejama ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties