12. Oktobris 2022 15:58
Jaunumi
Trīs prokurori iegūst starptautiski atzītu finanšu noziegumu apkarošanas speciālista sertifikātu

ASV Tieslietu departamenta Birojs Ārvalstu prokuratūru attīstībai, atbalstam un apmācībai (OPDAT), kas ir ASV Valsts departamenta Starptautiskā narkotiku apkarošanas un tiesībaizsardzības biroja partneris, sadarbībā ar Sertificēto finanšu noziegumu speciālistu asociāciju (ACFCS) 2021. gada nogalē Igaunijas, Latvijas un Lietuvas prokuroriem, izmeklētājiem un finanšu izlūkošanas analītiķiem piedāvāja unikālu profesionālās izaugsmes iespēju – iegūt finanšu noziegumu apkarošanas speciālista sertifikātu.

Izmantot šo iespēju bija dota trim Latvijas prokuroriem – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokuroriem Andrim Aleksejevam un Robertam Dūdiņam un Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokuroram Kasparam Andruškinam –, kuri, veiksmīgi nokārtojot eksāmenu, 2022. gada septembrī un oktobrī ieguva minēto sertifikātu.

ACFCS ir globāla organizācija, kas piedāvā sertificēta finanšu noziegumu apkarošanas speciālista (CFCS) sertifikācijas procesu, akreditāciju un pilnvaras. Šis akreditācijas sertifikāts ir starptautiski atzīts un līdz šim izsniegts profesionāļiem vairāk nekā 80 valstīs un jurisdikcijās.

CFCS sertifikācijas process ietver pašmācības rokasgrāmatu, iepriekš ierakstītus videoklipus, sagatavošanās eksāmenu, CFCS eksāmenu un trīs gadu dalību organizācijā. Papildus CFCS programmai OPDAT rīkoja piecus tiešsaistes seminārus, lai papildinātu pašmācības materiālus un demonstrētu praktiskus piemērus par tēmām, kas iekļautas CFCS mācību programmā, t.i., lai palīdzētu padziļināti apgūt tēmas un sagatavoties eksāmenam.

CFCS akreditācijas process ietver četru stundu ilgu eksāmenu angļu valodā, kurā tiek pārbaudītas zināšanas šādās ar finanšu noziegumiem saistītās tēmās: noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija, korupcija, finanšu noziegumu izmeklēšana, aktīvu konfiskācija, sankcijas, izvairīšanās no nodokļu maksāšanas, terorisma finansēšana, atbilstības programmas un kibernoziegumi.

Šī programma ir vērtīga profesionālās attīstības iespēja. Vienlaikus tā ir laikietilpīga vairāku mēnešu garumā, ietverot mācību vebinārus, kā arī individuālo mācīšanos un sertifikācijas eksāmena kārtošanu.

Kandidātiem bija nepieciešama kompetence risināt sarežģītus korupcijas, naudas atmazgāšanas un finanšu noziegumu gadījumus, prokurora darbībai bija jābūt saistītai ar finanšu noziegumu jomu. Tāpat kandidātiem bija jābūt vēlmei apmācīt kolēģus par šajā programmā apgūtajām tēmām, jābūt atvērtiem jaunu metožu un tehniku pielietošanai, kā arī angļu valodas mutvārdu un rakstveida prasmēm jābūt augstā līmenī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties