13. Oktobris 2022 12:56
Jaunumi
ES tiesību aktu izpilde: ieguvumu nodrošināšana iedzīvotājiem

Šodien Eiropas Komisija pieņēma Paziņojumu par ES tiesību aktu izpildi, kurā izklāstīts tās darbs ar mērķi nodrošināt, ka ES tiesību akti tiek ievēroti un ka iedzīvotāji un uzņēmumi var gūt labumu no vienlīdzīgām tiesībām visā ES. Pateicoties ES tiesību aktu pareizai piemērošanai, cilvēki var elpot tīrāku gaisu, ceļot un strādāt brīvi jebkur Eiropas Savienībā vai saņemt ārvalstīs veiktas veselības aprūpes izdevumu atmaksu. ES tiesību aktiem ir reāla ietekme uz eiropiešu ikdienas dzīvi. Tāpēc ES tiesību aktu izpilde ir viena no Komisijas galvenajām prioritātēm.

Komisijas centieni veicināt atbilstību sākas jau agrīnā posmā, kad ES tiesību akti tiek izstrādāti un pieņemti. Komisija ir ieviesusi virkni pasākumu dalībvalstu atbalstam, tostarp praktiskus norādījumus, finansējumu un uzraudzību, lai vispirms jau palīdzētu novērst to, ka ES tiesību akti vispār tiek pārkāpti. Vienlaikus, ja tiek pārkāpti ES tiesību akti, Komisija nevilcinās uzsākt tiesvedību, iniciējot pārkāpuma procedūras. Pēdējos gados Komisija ir ierosinājusi revolucionāras procedūras, lai aizsargātu pamatvērtības - vienlīdzību, taisnīgumu un pilsonību.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena sacīja: "Tieši Eiropas Savienības tiesību akti padara Eiropas Savienību brīvu, taisnīgu un vienlīdzīgu. Tie ir dzinējspēks zaļākai, pārtikušākai un digitālākai Eiropai, kurā iedzīvotāji var justies droši un aizsargāti. Uz to tiesībām vajadzētu būt ikvienam eiropietim bez izņēmumiem. Tāpēc mums ir vajadzīga visaptveroša, pārdomāta un stratēģiska ES tiesību aktu izpilde, lai nodrošinātu, ka eiropieši un uzņēmumi var pilnībā izmantot ES piedāvātās priekšrocības."

Plašāka informācija pieejama ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties