14. Oktobris 2022 11:37
Jaunumi
Arī rudenī Augstākās tiesas Satversmes vēstneši dodas uz skolām

Arī rudens periodā Augstākās tiesas Satversmes vēstneši atbalsta kampaņu "Es, Tu un Satversme", braucot uz skolām un iepazīstinot skolēnus ar Satversmi, tās vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā, kā arī stāstot par tiesu sistēmu un tās lomu demokrātiskā valstī. Kopumā seši Satversmes vēstneši – trīs tiesneši un trīs darbinieki – dosies uz 11 skolām.

Pirmās tikšanās ar skolēniem norisinājās jau vakar, 13. oktobrī, kad tiesnese Lauma Paegļkalna devās uz Jūrmalas Pumpuru vidusskolu un Tieslietu padomes sekretariāta padomniece Dace Šulmane tikās ar Pūres pamatskolas un Zantes pamatskolas 8.- 9. klašu audzēkņiem. Dace Šulmane pēc tikšanās ar skolēniem pastāstīja, ka skolēni guva ieskatu par Latvijas valsts ceļu līdz Satversmes pieņemšanai, kā arī pamatlikumā iestrādātiem instrumentiem tiesiskas valsts pastāvēšanai. Izmantojot interaktīvas metodes, izziņas ilustrēšanai tika pieminētas personības no Gunāra Astras līdz Grētai Tūnbergai, kā arī notikumi no Kārļa Ulmaņa apvērsuma līdz “Baltijas ceļam”. Diskusijas gaitā skolēni pauda interesi par iespējām apmeklēt Latvijas pilsētas un izzināt Latvijas vēsturisko un valstisko attīstību klātienē.

Pavasara lekciju ciklā kampaņas "Es, Tu un Satversme" piedalījās desmit Augstākās tiesas tiesneši un trīs darbinieki. Pavasara mēnešos Augstākās tiesas Satversmes vēstneši apmeklēja 18 skolas visā Latvijā, tiekoties ar skolēniem 20 lekcijās.

Izglītojošo kampaņa "Es, Tu un Satversme" īsteno Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai stiprinātu jauniešu izpratni par demokrātiju un tās nozīmi mūsu ikdienā. Tā norisinās divos posmos – 2022. gada pavasarī no 28. februāra, kā arī rudens periodā no 12. septembra. Kampaņā kopumā iesaistījušies 114 Satversmes vēstneši – juristi, kuri dalībai pieteikušies pēc brīvprātības principa un ir gatavi sniegt savas zināšanas un pieredzi jauniešiem, lai nodrošinātu demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti arī nākotnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties