25. Oktobris 2022 12:13
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem deviņpadsmit advokātu zvērestu
No AT arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs 25. oktobrī pieņēma deviņpadsmit Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Zvērinātu advokātu rindas papildina Jānis Balodis, Māra Bērtaite, Juris Bušenieks, Jānis Dobelnieks, Kaspars Drunka, Elīna Dupate, Juris Janums, Kristaps Loze, Ingus Meimers, Aija Tuvikene, Edijs Brants, Karīna Džeriņa, Renārs Kurmis, Uģis Ludiņš, Daiga Nāckalna-Bivbāne, Liene Pommere, Linda Reneslāce, Ilmārs Svarinskis, Andrejs Students.

Apsveicot klātesošos ar pievienošanos zvērinātu advokātu un tiesu varai piederīgo saimei, Augstākās tiesas priekšsēdētājs vēlēja ne tikai rūpēties par klienta interesēm, bet būt lojāliem pret tiesu varu un valsti. Novēlot jaunajiem advokātiem veiksmīgu un panākumiem bagātu profesionālo darbību, A. Strupišs pauda, ja arī kādreiz rodas jautājums kā labāk darīt, tad šādā brīdī vēlreiz ieskatīties advokāta zvērestā. Tas vienmēr palīdzēs advokātam rast pareizo atbildi.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties