28. Oktobris 2022 17:18
Jaunumi
Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” saņem prokuratūras Pateicības rakstu

26. oktobrī Ģenerālprokuratūras pārstāvji biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” direktorei Inesei Tauriņai pasniedza prokuratūras apbalvojumu – Pateicības rakstu par ieguldījumu sadarbībā ar prokuratūru.

Biedrība jau ilgstoši ir prokuratūras sadarbības partneris. 2021. gada 9. decembrī Ģenerālprokuratūras telpās norisinājās svinīga jaunizstrādātā Prokuroru ētikas kodeksa parakstīšana. Minētā normatīvā dokumenta izstrādē un pieņemšanā nozīmīgu ieguldījumu sniedza arī biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”. Turklāt biedrība aktīvi darbojās ne vien pie jaunā kodeksa normu izstrādes, bet iesaistījās arī tā iedzīvināšanā, sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību organizējot praktiskos seminārus un apmācības prokuroriem par ētikas un integritātes jautājumiem.  

Sadarbība ar biedrību “Sabiedrība par atklātību – Delna” turpinās arī šogad, biedrībai sniedzot atbalstu prokuratūrai tās stratēģisko mērķu sasniegšanā. Turpinot veiksmīgo sadarbību Prokuroru ētikas kodeksa aktualizācijā, kopējs darbs ar biedrību šobrīd notiek pie jauna Darbinieku ētikas kodeksa izstrādāšanas, kas ir viens no Latvijas Republikas prokuratūras darba plāna 2022. un 2023. gadam uzdevumiem.

Prokuratūras ieskatā, biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” aktivitātes ne vien veicina labas pārvaldības principu īstenošanu, bet arī sekmē sabiedrības uzticēšanos valsts institūcijām, tai skaitā prokuratūrai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties