2. Novembris 2022 17:04
Jaunumi
Diskusija par konkurences tiesībām un "Jurista Vārda" grāmatžurnāla atvēršana

1. novembrī notika "Jurista Vārda" grāmatžurnāla “Konkurences tiesības mūsdienu tirgus ekonomikā” atvēršana un diskusija par konkurences tiesību aktualitātēm, kurā piedalījās publikāciju autori, Konkurences padomes locekļi u.c. šīs tiesību nozares pētnieki un praktiķi. Pasākums notika Latvijas Universitātē, un to rīkoja žurnāla redakcija sadarbībā ar Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Grāmatžurnāls “Konkurences tiesības mūsdienu tirgus ekonomikā” iznāca 25. oktobrī, un tas ir līdz šim plašākais izdevums latviešu valodā par konkurences tiesību jautājumiem. Grāmatžurnālu veidoja žurnāla redakcija sadarbībā ar viesredaktoru Dr.iur. zvērinātu advokātu Lauri Rasnaču. Izdevumā publicēti 15 raksti par konkurences tiesībām, tai skaitā par konkurences tiesību būtību un mērķiem, lietu izpētes procesuālajiem jautājumiem, konkurences uzraudzību digitālajos tirgos, karteļiem un citām tirgus dalībnieku vienošanām, dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, valsts atbalstu, zaudējumu atlīdzību konkurences tiesību pārkāpumu gadījumā, apvienošanās kontroli u.c. tematiem.

1. novembra pasākuma ietvaros grāmatžurnāla publikāciju autori kopā ar Konkurences padomes Juridiskā departamenta direktoru Valentīnu Hitrovu diskutēja par šīs nozares aktualitātēm un nākotnes izaicinājumiem. Pasākumu vadīja žurnāla "Jurista Vārds" galvenā redaktore Dina Gailīte.

Grāmatžurnālu “Konkurences tiesības mūsdienu tirgus ekonomikā” saņēma visi "Jurista Vārda" abonenti kā kārtējo iknedēļas žurnālu, bet citiem interesentiem limitētā apjomā par izdevēja cenu iegādei tas pieejams i-veikalā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties