3. Novembris 2022 09:46
Jaunumi
Darba tiesību forumā analizēs Senāta atziņas par vienlīdzīgu darba samaksu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Darba tiesību forumā, kas notiek šodien, Senāta Civillietu departamenta senatore Dzintra Balta piedalīsies ar Senāta atziņām lietās par vienlīdzīgu un caurspīdīgu darba samaksu.

Senatore runās par tādiem Senāta nolēmumos risinātiem darba tiesību aspektiem kā vienlīdzīga darba samaksa (SKC-67/2007, SKC-792/2017), prasības celšanas termiņa neievērošanas sekas (SKC-79/2018), līdzīga vai līdzvērtīga darba nodrošināšana pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma (SKC-783/2021, SKC-2608/2014), kā arī par arodbiedrības tiesībām iegūt informāciju par darba samaksu (SKC-259/2018).

Runājot par pēdējo tēmu, īpaši uzmanība tiks vērsta uz nesenu Senāta spriedumu lietā SKC-171/2022 par atbildīgu sociālo dialogu un arodbiedrības pienākumu sniegt informāciju par saviem biedriem.

Šogad Darba tiesību forums pievērsīsies tādiem jautājumiem kā arodbiedrību tiesību piemērošana praksē un  arodbiedrību pārstāvju aizsardzība, darba laika uzskaites problemātika, jo īpaši attālinātā darba gadījumā, vienlīdzīgas darba samaksas nodrošināšana praksē, kā arī topošais Eiropas Savienības līmeņa tiesiskais darba tiesību regulējums un ar to saistītie Darba likuma grozījumi.

Foruma darba kārtība

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties