9. Novembris 2022 09:29
Jaunumi
Ārlietu ministrijā atklāj Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā

8. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Gunda Reire atklāja Ārlietu ministrijas un ASV kopīgi finansētās Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā rudens sesiju. Sešu nedēļu programmu īsteno Rīgas Juridiskā augstskola (RJA). Tajā piedalās 34 jaunie publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi no Eiropas Savienības Kaimiņpolitikas un Rietumbalkānu valstīm un teritorijām.

Parlamentārā sekretāre uzrunā akcentēja Eiropas Savienības pamatvērtības un Latvijas apņemšanos tās aizstāvēt. “Latvija, Eiropas Savienības dalībvalstis un līdzīgi domājošie partneri visā pasaulē nešaubīgi piekrīt, ka tagad vairāk nekā jebkad ir jāstiprina demokrātija. Intensīvā programma ir svarīgs ieguldījums kopīgo centienu īstenošanā. Ieguldījums jaunatnē un jaunajos profesionāļos ir būtisks sadarbības veidošanai,” norādīja G. Reire.

Intensīvā programma norit klātienē Rīgā. Tā ietver arī nedēļu ilgu mācību vizīti Briselē un Luksemburgā, kur programmas dalībnieki tiksies ar Eiropas Savienības institūciju pārstāvjiem.

Informācijai

Rīgas Juridiskā augstskola programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada. Savukārt Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā – kopš 2016. gada.

Ārlietu ministrija programmu atbalsta no tai piešķirtā budžeta attīstības sadarbības politikas īstenošanai, piesaistot ASV finansējumu. Atbalstu RJA īstenotajām programmām iepriekš sniegušas arī Norvēģija, Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice.

Kopš 2014. gada RJA īstenotās programmas kopā absolvējuši 572 dalībnieki no 20 partnervalstīm. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantot savas valsts attīstības veicināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties