30. Novembris 2022 12:04
Jaunumi
Izstrādāta rokasgrāmata izmeklētājiem, prokuroriem un tiesnešiem darbam ar kriptovalūtu

Šodien, 30. novembrī, Rīgā notika informatīvs seminārs ekspertiem “Darbs ar kriptovalūtu”. Tajā tika prezentēta rokasgrāmata darbam ar kriptovalūtu (virtuālo valūtu), ko varēs izmantot izmeklētāji, prokurori un tiesneši.

Rokasgrāmata sniedz vadlīnijas praktiķiem darbam ar kriptovalūtu, sākot ar kriminālprocesa izmeklēšanas stadiju, sniedzot kriptovalūtas jēdziena skaidrojumu, kā arī analizējot aresta uzlikšanas un virtuālās valūtas glabāšanas un realizācijas praktiskos aspektus, un beidzot ar iztiesāšanas stadiju, sniedzot informāciju par virtuālās valūtas konfiskācijas starptautiskās tiesiskās sadarbības veidiem un iespējām, kā arī vērā ņemamiem cilvēktiesību aspektiem visa kriminālprocesa gaitā.

Rokasgrāmata darbam ar kriptovalūtu ir vairāku autoru – Jura Jaunuma, Daiņa Šteinberga, Kārļa Tipāna, Staņislava Gendeļa, Jūlijas Muraras-Kļučicas un Kristīnes Līces –  kopdarbs, savukārt rokasgrāmatas zinātniskais redaktors ir Dr. iur. Juris Juriss. Konsultatīvo atbalstu rokasgrāmatas tapšanā sniedza Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde.

Rokasgrāmatas izstrāde un seminārs organizēts Tieslietu ministrijai sadarbībā ar Tiesu administrāciju ESF projekta ,"Justīcija attīstībai” (Nr.3.4.1.0/16/I/001) ietvaros.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties