1. Decembris 2022 18:51
Jaunumi
Paziņoti žurnāla “Jurista Vārds” 17. studentu konkursa uzvarētāji

1. decembrī notika “Jurista Vārda” 17. studentu pētniecisko darbu konkursa apbalvošanas pasākums. Klātesot konkursa dalībniekiem, žūrijas komisijas locekļiem un redakcijas pārstāvjiem, tika paziņoti četru sekciju uzvarētāji, galvenās balvas ieguvējs, kā arī tika pasniegta Cerību balva. Vienlaikus, ievērojot iesniegto darbu lielo skaitu un augsto kvalitāti, šogad par vairākiem darbiem tika piešķirtas arī veicināšanas balvas.

Šogad tika iesniegti 35 darbi, no kuriem 28 darbi sacentās konkursa vispārīgajā daļā, bet septiņi darbi pretendēja uz Frīdriha Georga fon Bunges Cerību balvu. Darbi vispārīgajā daļā tika vērtēti četrās sekcijās: Krimināltiesību, Civiltiesību, Starptautisko un Eiropas Savienības tiesību, kā arī Valsts tiesību, tiesību teorijas un vēstures sekcijā. Tāpat konkursā tika piešķirta Galvenā balva, kas nosaukta prof. Kalvja Torgāna vārdā. Šogad konkursanti pārstāvēja piecas augstskolas un vienu koledžu: Latvijas Universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Daugavpils Universitāti, Rīgas Juridisko augstskolu, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, kā arī Biznesa Vadības koledžu.

Augstāko novērtējumu savā sekcijā ieguva šādi autori un to darbi: 

  1. Krimināltiesību sekcijā Dana Gorina par darbu “Kriptovalūta kriminālprocesuālajās darbībās”;
  2. Civiltiesību sekcijā Dāvis Gertmans par darbu “Kapitālsabiedrības reputācijas civiltiesiskā aizsardzība”;
  3. Valsts tiesību, tiesību teorijas un vēstures sekcijā Ernests Grabusts par darbu “Konstitucionālās sūdzības subjekts: atsevišķi problemātiskie aspekti”;
  4. Starptautisko tiesību un Eiropas Savienības tiesību sekcijā Maira Marija Pužule par darbu “Vēlētāju gribas integritātes aizsardzība sociālajos tīklos”;
  5. Frīdriha Georga fon Bunges Cerību balvu ieguva Agris Ratniks par darbu “Akadēmiskās brīvības juridiskā aizsardzība augstskolu darbībā”.

Savukārt veicināšanas balvas saņēma:  

  1. Lūcija Strauta par darbu “Pienācīgas un samērīgas atlīdzības principa piemērošana autortiesību līgumos”;
  2. Artūrs Šuspāns par darbu “Satversmē ietverto sabiedrības vērtību saturs un piemērošana”;
  3. Liene Pavloviča par darbu “Iestādes pieļauts procesuāls pārkāpums administratīvajā procesā;
  4. Alise Paula Zīverte par darbu “Marakešas līguma par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu IX pantā ietvertā konsensusa principa piemērošanas problemātika Pasaules tirdzniecības organizācijas sistēmā”;
  5. Stefi Pinsone par darbu “Kompensācijas aprēķināšanas metodes par kaitējumu videi starptautiskajās publiskajās tiesībās”;
  6. Eduards Romans par darbu “Piespiedu līdzeklis kā tiesību normas konstituējošs elements Latvijas tiesiskajā sistēmā”;
  7. Līga Dimante par darbu “Kapitālsabiedrības valdes locekļu atbildības tiesiskais regulējums Latvijas Republikas normatīvos aktos un atbildības risku vadība”.

Izvērtējot visu sekciju uzvarētāju darbus, “Jurista Vārda” redakcija par profesora Kalvja Torgāna vārdā nosauktās galvenās balvas ieguvēju izvēlējās Valsts tiesību, tiesību teorijas un vēstures sekcijas uzvarētāju Ernestu Grabustu. Darba vadītāja bija asoc. prof. Dr. iur. Anita Rodiņa.

Konkursa uzvarētāji saņēma žurnāla ”Jurista Vārds“ abonementu 2023. gadam, kā arī žurnāla izdevēja “Latvijas Vēstnesis” un Tiesu namu aģentūras dāvāto juridisko literatūru. Galvenās balvas ieguvējs saņēma naudas balvu no “Latvijas Vēstneša”. Tāpat sekciju uzvarētāji saņēma balvas no attiecīgās sekcijas atbalstītājiem: Krimināltiesību sekciju atbalstīja zvērināta advokāta Saulveža Vārpiņa birojs, Civiltiesību sekciju – “ZAB Eversheds Sutherland Bitāns”, Valsts tiesību, tiesību teorijas un vēstures sekciju – “ZAB Fort”, bet Starptautisko un Eiropas Savienības tiesību sekciju – “ZAB Vilgerts”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties