7. Decembris 2022 12:13
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš Saeimas Ārlietu komisiju informē par Satversmes tiesas starptautiskās sadarbības aktualitātēm

Šodien, 7. decembrī, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš piedalījās Saeimas Ārlietu komisijas sēdē, ar Saeimas deputātiem pārrunājot svarīgākos Satversmes tiesas starptautiskās sadarbības panākumus un aktualitātes.

Priekšsēdētājs Aldis Laviņš uzsvēra, ka viens no Satversmes tiesas stratēģiskajiem mērķiem ir nodrošināt, ka Satversmes tiesas starptautisko atpazīstamību un augstu reputāciju. Satversmes tiesa aktīvi veido starptautisko sadarbību divpusējos un daudzpusējos formātos, organizē starptautiskus pasākumus, uztur ilgtermiņa kontaktus ar daudzām konstitucionālajām tiesām Eiropā un pasaulē, kā arī nodrošina komunikāciju ar starptautiskajām organizācijām, Eiropas Savienības Tiesu un Eiropas Cilvēktiesību tiesu.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs kā sevišķi nozīmīgu starptautiskās sadarbības aktualitāti izcēla dalību Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferences V kongresā, kurā uzstājās ar priekšlasījumu par tiesu lomu sociālā miera nodrošināšanā un pieteikuma konstitucionālajā tiesā nozīmi. Kongresa ietvaros Satversmes tiesa tika apstiprināta Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferences Biroja sastāvā, kur tā turpmāk pārstāvēs visu Eiropas konstitucionālo tiesu intereses.

Satversmes tiesas apstiprināšana Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferences Biroja sastāvā ļaus Satversmes tiesai sniegt būtisku ieguldījumu tiesiskuma stiprināšanā Latvijā, Eiropā un arī visā pasaulē. Satversmes tiesai ir skaidra vīzija par Eiropas tiesu interešu pārstāvību Birojā – pārskatāmi un paredzami pārstāvju izvirzīšanas un rotācijas principi, visaptverošas konsultācijas ar Eiropas tiesām pirms balsojumiem par svarīgiem lēmumiem Biroja sēdēs.

Ārlietu komisijas deputāti apsveica Satversmes tiesu ar apstiprināšanu Pasaules Konstitucionālās justīcijas konferences Biroja sastāvā un pateicās tiesas priekšsēdētājam un tiesnešiem par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas starptautiskā tēla veidošanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties