12. Decembris 2022 15:39
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs tiekas ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas prezidenti

8. decembrī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, esot oficiālā vizītē Eiropas Cilvēktiesību tiesā, tikās ar tiesas prezidenti Siofra O’Leary.

Sarunā piedalījās arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesnesis no Latvijas Mārtiņš Mits un tiesas sekretāre Marialena Tsirli.

Tika pārrunātas ECT un nacionālo tiesu attiecības, abpusēji liekot uzsvaru uz to, ka ECT ir izcils resurss nacionālo tiesu darba uzlabošanai un cilvēktiesību aizsardzībai nacionālajā līmenī.

Pieredzes apmaiņas vizītē Eiropas Cilvēktiesību tiesā bija arī senatori Ināra Garda, Ļubova Kušnire, Sandra Kaija, Aivars Uminskis, Ieva Višķere un Diāna Makarova.

Augstākās tiesas delegācija tikās ar tiesas kancelejas latviešu juristiem Lāsmu Liedi un Indru Zusāni, kas pastāstīja par tiesas procesu optimizāciju Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kā arī informēja par jaunāko tiesas praksi tiesībās uz taisnīgu tiesu un par tiesā saņemtajām Covid-19 lietām.

Tiesneses Nellija Pankiva un Arlita Zariņa, kas uz laiku norīkotas darbā Eiropas Cilvēktiesību tiesā Eiropas Tiesnešu apmācību tīkla (EJTN) programmas ietvaros, pastāstīja par savu pieredzi, strādājot ECT.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildes departamenta pārstāvji Pavlo Puškars un Jūlija Gendlina iepazīstināja ar departamenta darbu. Savukārt Juriskonsultu ģenerāldirektorāta pārstāvji Juris Rudevskis un Krešimirs Kambers stāstīja par efektīvu pārstāvību tiesas procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties