15. Decembris 2022 08:43
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs: advokāta darbs nav peļņas avots, bet juridiskā palīdzība sabiedrībai
No AT arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētājs 12. decembrī pieņēma sešu Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Par zvērinātiem advokātiem kļuvuši Toms Bordāns, Marta Cera, Laila Pudule, Jevgēnijs Šumeiko, Jēkabs Treijs un Undīne Zīberga.

Uzrunājot jaunos advokātus, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs uzsvēra zvērinātu advokātu piederību tiesu sistēmai. Atbilde uz jautājumu, ko nozīmē būt piederīgam tiesu sistēmai, ir jāmeklē zvērestā – tā ir lojalitāte pret valsti un sabiedrību. “Advokāta amats nav peļņas gūšanai, bet jurisdiskās palīdzības sniegšana sabiedrībai,” norādīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs, “Jurisprudence ir viens no izcilākajiem cilvēces sasniegumiem sabiedrības drošības, stabilitātes un cerības uz taisnīgumu nodrošināšanai. Visi tiesu sistēmai piederīgie kopā kalpo likumam un tam, lai likums darbojas sabiedrības interesēs”.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs jaunajiem advokātiem vēlēja sekmes, izturību, spēcīgu mugurkaulu advokāta amatā.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likumu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties