16. Decembris 2022 10:38
Jaunumi
Ārlietu ministrijas finansēto programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā absolvē jaunie profesionāļi no ES Kaimiņpolitikas un Rietumbalkānu reģioniem

15. decembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Gunda Reire sveica Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā rudens sesijas absolventus.

Uzrunājot absolventus, parlamentārā sekretāre izteica vēlējumu: "Rīgā pavadītais laiks vēl vairāk iedvesmos veidot dziļākas attiecības starp jūsu izcelsmes vietām un Latviju. Es ceru, ka atziņas par Eiropas Savienību un tās iekšējo darbību, kā arī jūsu vizīte Briselē ir raisījusi jaunas idejas sadarbībai ar Eiropas Savienību." Gunda Reire pateicās RJA par lielisko sadarbību programmas īstenošanā.

Intensīvā programma noritēja klātienē Rīgā. Tā ietvēra arī nedēļu ilgu mācību vizīti Briselē, kur programmas dalībnieki tikās ar Eiropas Savienības institūciju pārstāvjiem.

Rudens sesijā piedalījās 34 jaunie publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi no Eiropas Savienības Kaimiņpolitikas un Rietumbalkānu valstīm un teritorijām.

Sešu nedēļu Intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā kopīgi finansē Ārlietu ministrija un ASV.

Informācijai

Rīgas Juridiskā augstskola programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā ES Kaimiņu politikas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm veiksmīgi īsteno kopš 2014.gada.

Ārlietu ministrija no tai piešķirtā budžeta attīstības sadarbības politikas īstenošanai programmu atbalsta no tās pirmsākumiem, piesaistot ASV finansējumu. Atbalstu šīm RJA īstenotajām programmām iepriekš sniegušas arī Norvēģija, Zviedrija, Luksemburga, Nīderlande un Šveice.

Kopš 2014.gada RJA īstenotās programmas kopā absolvējuši 593 dalībnieki no 20 partnervalstīm un teritorijām. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantot savas valsts attīstības veicināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties