2. Janvāris 2023 09:23
Jaunumi
Uz pusgadu palielina Administratīvo lietu departamenta senatoru skaitu

Lai samazinātu lietu uzkrājumu un lietu izskatīšanas termiņus Senāta Administratīvo lietu departamentā, ar Tieslietu padomes lēmumu uz pusgadu viena senatora vieta no Civillietu departamenta pārdalīta uz Administratīvo lietu departamentu.

Vakantā senatora amata vieta, kas izveidojusies Civillietu departamentā, no 1. janvāra līdz 30. jūnijam pārcelta uz Administratīvo lietu departamentu, ņemot vērā lietu izskatīšanas statistiku Senātā un departamentu veiktspēju.

Līdz ar to šajā laikā Administratīvo lietu departamentā būs 12 senatori, Civillietu departamentā 14 senatori, Krimināllietu departamentā 9 senatori.

Uz senatora vakanci Administratīvo lietu departamentā bija izsludināts konkurss, un pozitīvu departamenta senatoru kopsapulces atzinumu saņēma Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Ilze Freimane. Ar Tieslietu padomes lēmumu viņai uzdots pildīt Senāta Administratīvo lietu departamenta tiesneša pienākumus no 2. janvāra līdz 30. jūnijam.

Ilzei Freimanei tiesneša amata stāžs ir 17 gadi, 15 no kuriem viņa pildījusi arī Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas pienākumus. No 2022. gada Ilze Freimane ir Administratīvās apgabaltiesas tiesnese. Gadu tiesnese stažējusies Senāta Administratīvo lietu departamentā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties