9. Janvāris 2023 13:24
Jaunumi
Rīgas pilī diskutēs par vēstures mācības lomu

Piektdien, 13. janvārī, plkst. 10.00 Rīgas pilī notiks diskusija “Vēstures mācība: vieta stundu sarakstā un loma Satversmes vērtību apguvē”, lai aktualizētu vēstures mācības lomu Satversmē nostiprināto vērtību apguvē un pilnveidotu vēstures mācīšanu Latvijas skolās.

Vēsture apraksta ne vien notikumus nācijas kopīgajā pagātnes ceļā, bet arī laika gaitā izkristalizētās un vienojošās pamatvērtības. Skolā vēsturi apgūst pēc izglītības standarta, kas tika izveidots projekta “Skola 2030” ietvaros. Vai šis standarts dod nepieciešamos orientierus skolotājiem, lai vēstures izpratnes gaitā apgūtu Satversmē ietvertās Latvijas valstiskuma vērtības? Kā attīstīt kritisko domāšanu par pagātni, vienlaikus neveicinot vēstures faktu relativizēšanu? Vai vēstures mācībai ir uzdevums arī audzināt jaunu pilsoni?

Par šiem un citiem jautājumiem, lai pilnveidotu vēstures mācīšanu Latvijas skolās, Rīgas pilī kopā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu diskutēs Latvijas Universitātes (LU) Starpnozaru izglītības inovāciju centra nozares eksperte Aija Kļaviņa, vēstures un sociālo zinātņu skolotājs, Vēstures un sociālo zinību skolotāju biedrības valdes loceklis Roberts Ķipurs, LU Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, LU Latvijas vēstures institūta direktors, LU Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Gvido Straube un Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors Valters Ščerbinskis. Diskusiju vadīs Latvijas Kara muzeja Sabiedrības izglītības un komunikācijas departamenta vadītājs Mārtiņš Mitenbergs.

Diskusijai tiešraidē varēs sekot līdzi Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē www.president.lv un sociālo tīklu kontos Facebook, Twitter.

Diskusiju rīko Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Vēstures un sociālo zinību skolotāju biedrību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties