16. Janvāris 2023 16:19
Jaunumi
Notikusi konference "Naida noziegumi: atpazīt, izmeklēt, novērst!"
No TA arhīva

13. janvārī Eiropas Komisijas projekta “Kapacitātes celšana un izpratnes veicināšana, lai novērstu un mazinātu neiecietību Latvijā” (Calder) ietvaros tika organizēta noslēguma konference “Naida noziegumi: atpazīt, izmeklēt novērst!”.

Konferences laikā tika prezentēts pētījums “Naida noziegumi un naida runa. Starptautiskie standarti un Latvijas tiesiskais regulējums un prakse”, bija iespēja iepazīties ar Somijas pieredzi naida runas un naida noziegumu efektīvā atpazīšanā un sodīšanā, kā arī norisinājās diskusijas par aktuālajiem jautājumiem un izaicinājumiem naida noziegumu un naida runas jomā. Paņeldiskusijā “Naida noziegumi: no prevencijas līdz sodam” piedalījās arī Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Vita Rūsiņa, daloties pieredzē par konkrēto lietu iztiesāšanas praksi.

Projekta ietvaros celta 64 tiesnešu, prokuroru, valsts un pašvaldības policijas darbinieku ekspertīze naida runas un naida noziegumu identificēšanā, efektīvā izmeklēšanā un tiesību normu piemērošanā, kā arī izvērtēts pašreizējais tiesiskais regulējums.

Projektu īsteno Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte, sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu, Tiesu administrāciju, Latvijas Republikas prokuratūru un Valsts policiju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties