19. Janvāris 2023 15:11
Jaunumi
Tiesās organizētu grupu par cigarešu kontrabandu

16. janvārī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu par septiņu starptautiskas organizētās grupas locekļu noziedzīgajām darbībām, kuras saistītas ar cigarešu kontrabandu lielā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību organizētā grupa 2018. gada augustā caur “Pāternieku” muitas kontroles punktu kontrabandas veidā Latvijas Republikas teritorijā ieveda 10 000 000 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Apsūdzēto personu īstenoto darbību rezultātā valstij nodarīts materiālais zaudējums 1 507 274 eiro. Turklāt starp organizētās grupas dalībniekiem bija arī trīs Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, no kurām divas pēc notikušā tika atbrīvotas no amata VID.

Visi organizētās grupas dalībnieki saukti pie kriminālatbildības par organizētā grupā izdarītu kontrabandu lielā apmērā, par ko sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, un tiesību atņemšanu uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt VID Muitas pārvaldes amatpersonas papildus sauktas pie kriminālatbildības par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, mantkārīgā nolūkā, kas izraisījis smagas sekas. Par šāda nozieguma izdarīšanu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties