27. Janvāris 2023 10:41
Jaunumi
Atstāj negrozītu notiesājošo spriedumu krimināllietā saistībā ar kokvilnas kravas piesavināšanos

Senāta Krimināllietu departaments 26. janvārī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2021. gada 14. maija spriedumu, ar kuru trīs personas atzītas par vainīgām apsūdzībā par kokvilnas kravas piesavināšanos. Ar apelācijas instances tiesas spriedumu apsūdzētais uzņēmējs sodīts ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un četriem mēnešiem, viņa dzīvesbiedre ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem, un trešā lietā apsūdzētā – ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un diviem mēnešiem. Ar spriedumu divi no apsūdzētajiem atzīti par vainīgiem arī dokumenta viltošanā mantkārīgā nolūkā, bet apsūdzētā uzņēmēja dzīvesbiedre šajā apsūdzībā attaisnota. No apsūdzētajiem par labu cietušajam uzņēmumam solidāri piedzīti 9 094 238,96 eiro.

Senāts, izskatot apsūdzētā uzņēmēja un aizstāvju kasācijas sūdzības, atzina, ka apsūdzētie pamatoti atzīti par vainīgiem, un viņu darbības neapšaubāmi liecina par kokvilnas kravas piesavināšanos. Senāts, atstājot negrozītu apelācijas instances tiesas spriedumu, atzina, ka tajā izteiktie secinājumi par piesavināšanos un dokumentu viltošanu pamatoti ar krimināltiesību teorijā un Senāta tiesu praksē izteiktām atziņām.

Tāpat Senāts atzina, ka apelācijas instances tiesa nav pieļāvusi kasācijas sūdzībās norādītos Kriminālprocesa likuma pārkāpumus.

Krimināllieta pret trim personām savulaik ierosināta par piesavināšanos lielā apmērā un par dokumentu viltošanu un izmantošanu saistībā ar vairāk nekā deviņus miljonus vērtās Tadžikistānas kokvilnas kravas pazušanu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas rajona tiesa 2018. gada 6. jūlijā uzņēmējam piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem. Savukārt viņa dzīvesbiedrei tika piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods, bet trešajai lietā apsūdzētajai – piecus gadus ilgs cietumsods.

Lietai ir slēgtas lietas statuss.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties