7. Februāris 2023 17:12
Jaunumi
EST delegācija Rīgā - veicinot dialogu un sadarbību Eiropas tiesiskuma stiprināšanā

Laikā no 8. līdz 10. februārim Eiropas Savienības Tiesas (EST) delegācija ieradīsies augsta līmeņa darba vizītē Rīgā.

Vizītes mērķis ir aktualizēt ar Eiropas Savienības (ES) tiesībām saistītus jautājumus un akcentēt to tiešo ietekmi Latvijā, apmainīties ar viedokļiem par EST un nacionālo tiesu lomu kopējās ES tiesu sistēmas stiprināšanā, nodrošinot ES tiesību vienotu interpretāciju un piemērošanu, kā arī pamattiesību un pamatbrīvību aizsardzību. Papildu juridiskajiem aspektiem vizītes mērķis ir izzināt iespējamos informācijas apmaiņas un sadarbības veidus, lai stiprinātu saziņu starp Latvijas institūcijām un EST.

Ar šo vizīti EST delegācija vēlas pievērst uzmanību arī karjeras iespējām EST, veicināt zināšanu un pieredzes apmaiņu institūciju darbinieku starpā, tādējādi sniedzot jaunas iespējas sinerģijai, stiprinot valodu daudzveidību un veicinot ciešākas saites ar iedzīvotājiem.

Vizītes ievaros delegācijai plānota tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu, Latvijas Republikas Saeimu, Latvijas Republikas Satversmes tiesu, Augstāko tiesu, Tieslietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju. Delegācija apmeklēs arī Eiropas māju, Latvijas Nacionālo bibliotēku un tiksies ar Latvijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Delegācijas sastāvā būs EST locekļi, proti, EST tiesnese Ineta Ziemele un EST sekretārs Alfredo Kalots Eskobars (Alfredo Calot Escobar), un Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnese Inga Reine, kā arī vairāku EST dienestu vadošie pārstāvji: Daudzvalodības ģenerāldirekcijas ģenerāldirektors Tjerī Lefēvrs (Thierry Lefèvre), Informācijas ģenerāldirekcijas ģenerāldirektore Raluka Lavīnija Peika (Raluca-Lavinia Peica), Pētniecības un dokumentācijas direkcijas direktore, Čelestīna Jannone (Celestina Iannone), kā arī Preses un informācijas nodaļas vadītājs Huans Karloss Gonsaless Alvaress (Juan Carlos Gonzalez Alvarez).

Vizītes noslēgumā 10. februārī plkst. 12.00 notiks preses konference. Tajā par vizītes rezultātiem informēs EST un ES Vispārējās tiesas locekļi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties