16. Februāris 2023 16:44
Jaunumi
Tieslietu ministre tiekas ar ārvalstu vēstniekiem Latvijā

Ceturtdien, 16. februārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar ārvalstu vēstniekiem Latvijā, lai informētu par tieslietu nozares aktualitātēm.

Tikšanās laikā tieslietu ministre I. Lībiņa Egnere norādīja: "Vēlētos uzsvērt, cik svarīga ir nepārtraukta sadarbība ar vēstniecībām valstīs, kurās mēs veicam kopīgus tieslietu projektus, kā arī valstīs, kurās šādus projektus mēs varētu īstenot nākotnē. Augstu vērtēju līdzšinējo sadarbību un Jūsu atbalstu gan Latvijā, gan ārvalstīs. Ir gandarījums strādāt kopīgam mērķim - veicināt taisnīgumu un aizsargāt mūsu pilsoņu tiesības. Ticu, ka uzturēt dialogu starp vēstniecībām ir būtiski mūsu mērķu sasniegšanai, tāpēc ceram arī turpmākajos gados uz ciešu koleģiālu sadarbību.

Tieslietu ministrija darīs visu nepieciešamo, lai atrastu tiesiskus risinājumus un sauktu pie atbildības Krieviju par tās agresiju Ukrainā. Apzināmies, ka vēl daudz darāmā, lai Eiropas Savienībā vienotos par pozīciju gan sankcijām pakļauto līdzekļu izmantošanā, gan tribunāla izveidē. Martā plānoju piedalīties tieslietu ministru no visas pasaules sanāksmē Londonā, lai apspriestu jautājumu par kara noziegumu izmeklēšanas turpmāko gaitu Starptautiskajā krimināltiesā.”

Tikšanās notika Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, kur vēstnieki tika arī iepazīstināti ar muzeja izstādi “Satversme 100+”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties