17. Februāris 2023 12:51
Jaunumi
Aizvadīta noslēguma konference Baltijas valstu Ģenerālprokuratūru kopīgajā projektā BALTICS

8. februārī Viļņā norisinājās Eiropas Komisijas līdzfinansētā projekta "Sadarbības stiprināšana finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanā Baltijas valstu tieslietu darbiniekiem – BALTICS" noslēguma konference. Projekta īstenošana tika uzsākta 2020. gada septembrī un noslēgsies šī gada martā. To īstenoja Lietuvas Republikas Ģenerālprokuratūra kopā ar partneriem – Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru un Igaunijas Republikas Ģenerālprokuratūru.

Uz noslēguma konferenci ieradās visu trīs Baltijas valstu ģenerālprokurori un tajā piedalījās tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvji no visām minētajām valstīm.

“Cīņa ar ekonomiskajiem un finanšu noziegumiem nekad nenotiek komfortablos apstākļos. Tajā var uzvarēt tikai tie, kas spēj ātrāk un labāk pielāgoties. Uzskatu, ka projekta laikā paveikts ļoti svarīgs darbs, kas liek stabilu pamatu turpmākai sadarbībai virzībā uz kopīga mērķa sasniegšanu ekonomisko un finanšu noziegumu atklāšanā,” savā paziņojumā atzīmēja Lietuvas Republikas ģenerālprokurore Nida Grunskienė.

Igaunijas ģenerālprokurors Andress Parmass un Latvijas ģenerālprokurors Juris Stukāns konferences dalībniekiem novēlēja veiksmīgi pielietot projekta laikā iegūtās zināšanas ikdienas cīņā par taisnību, kā arī neatlaidību ekonomisko un finanšu noziegumu atklāšanā.

Projekta ietvaros tika organizētas konferences, mācību pasākumi, sagatavoti mācību materiāli, kā arī izstrādāta rokasgrāmata ar mērķi palīdzēt izmeklētājiem, prokuroriem un tiesnešiem viņu ikdienas darbā.

Ievērojamas korekcijas projekta norisē ieviesa Covid-19 pandēmija, kā rezultātā klātienē plānotie pasākumi bija jāpārceļ virtuālajā vidē.  Š.g. 8. februāra konference bija pirmā reize, kad projekta dalībnieki visi kopā varēja pulcēties klātienē un pārrunāt projektā paveikto.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties