23. Februāris 2023 17:31
Jaunumi
Saeima par Augstākās tiesas senatoru apstiprina Ermīnu Darapoļski
No AT arhīva

Saeima 23. februārī par Augstākās tiesas tiesnesi apstiprināja zvērinātu advokātu Ermīnu Darapoļski.

Saeimas balsojums bija vienbalsīgs. Pie senatora pienākumu pildīšanas Ermīns Darapoļskis stāsies pēc tam, kad būs devis tiesneša zvērestu Valsts prezidentam.

Uz Augstākās tiesas tiesneša amatu Ermīns Darapoļskis pieteicās atbilstoši likuma “Par tiesu varai” normai, ka uz Augstākās tiesas tiesneša amatu var pretendēt persona, kurai ir ne mazāk kā 15 gadu kopējais darba stāžs zvērināta advokāta amatā. Viņš kopš 2007. gada ir individuāli praktizējošs zvērināts advokāts, bet kopš 2020. gada zvērinātu advokātu birojā Supe SIA. Advokāta praksē pārstāvējis klientu intereses dažādās tiesvedībās civilprocesā, administratīvajā procesā un Satversmes tiesas procesā, arī pirmstiesas kriminālprocesos un tiesvedībās. Pārstāvējis Latvijas Republikas intereses Starptautisā investīciju strīdu izskatīšanas centra šķīrējtiesas procesā. 

Pirms advokāta amata strādājis Valsts ieņēmumu dienesta Juridiskās pārvaldes Tiesā izskatāmo lietu daļā.

Ermīns Darapoļskis Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā un jurista kvalifikāciju un profesionālo maģistra grādu Juridiskajā fakultātē.  

Ermīns Darapoļskis bija pieteicies konkursā uz Senāta Administratīvo lietu departamenta senatora amatu. Pēc tiesneša eksāmena nokārtošanas pozitīvu atzinumu par viņa atbilstību amatam deva Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija un Senāta Administratīvo lietu departamenta senatoru kopsapulce.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties