28. Februāris 2023 14:46
Jaunumi
Tiesu administrācijas delegācija tikās ar Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvjiem

22. un 23. februārī Tiesu administrācijas Informācijas sistēmu un tehnoloģiju departamenta un Starptautiskās sadarbības un analītikas nodaļas pārstāvji devās vizītē uz Bulgārijas galvaspilsētu Sofiju, kur tikās ar Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu EK projekta “Atrast advokātu” realizēšanai nepieciešamās darbības. Papildus abu valstu pārstāvji apmainījās ar pieredzi attiecībā uz tieslietu sektoram pieejamajām informācijas sistēmām un dalījās ar plānotajiem nākotnes risinājumiem tiesu digitalizācijas attīstībā.

Projekta “Atrast advokātu” galvenais mērķis ir veicināt Eiropas e-tiesiskuma stratēģijas un rīcības plāna 2019.-2023. gadam uzstādījumu īstenošanu, kas atbalsta Eiropas e‑tiesiskuma portāla e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu visām ES dalībvalstīm, lai izveidotu efektīvāku tiesu sistēmu un atvieglotu pilsoņu piekļuvi tiesai, izmantojot digitālos līdzekļus.

Projekta apakšmērķis ir atbilstošajā informāciju sistēmā ieviest rīku "Atrast advokātu", kas sekmētu pārrobežu sadarbību tiesvedības procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties