7. Marts 2023 12:06
Jaunumi
Augstākā tiesa aicina piedalīties Ēnu dienā un iepazīt tiesneša darbu

Jau pavisam drīz, 5. aprīlī, visā Latvijā norisināsies tradicionālā Ēnu diena. Tajā iespēju ēnot tiesnesi ik gadu piedāvā arī Augstākā tiesa. Tā ir iespēja ieskatīties tiesas darba ikdienā un veidot izpratni par iespējamā nākotnes profesijā nepieciešamajām zināšanām un prasmēm.

Ēnu dienā skolēni varēs iepazīsies ar Augstāko tiesu un tās vietu tiesu sistēmā, piedalīsies tiesas procesa izspēlē, iztiesājot krimināllietu, tiksies ar tiesnešiem, lai uzdotu sev interesējošos jautājumus par viņu darbu. Dienas gaitā skolēni varēs izstaigāt vēsturisko Tiesu pili un Augstākās tiesas muzeju, ieskatīties tiesu zālēs un tiesas darba kabinetos.

Pieteiktšanās Ēnu dienai jau ir sākusies un pieteikties var tīmekļvietnē www.enudiena.lv. Aicinājumu kļūt par „ēnām” Augstākās tiesas tiesnešiem saņems skolēni, kuru pamatojumos būs jūtama patiesa interese nākotni saistīt ar jurista un tiesneša profesiju. Izvērtējot iesniegto pieteikumu motivāciju, Augstākā tiesa sazināsies ar tiem skolēniem, kuri 5. aprīlī tiks aicināti būt par šīgada tiesnešu ēnām.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1. – 12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties