21. Marts 2023 14:49
Jaunumi
Starptautiskajā tieslietu ministru sanāksmē Londonā valstis pauž stingru atbalstu Krievijas kara noziegumu izmeklēšanai Ukrainā
Tieslietu ministrija

Pirmdien, 20. martā, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Londonā piedalījās tieslietu ministru sanāksmē par īpašu atbalstu Starptautiskajai krimināltiesai un Ukrainai. Sanāksmē bija pulcējušies vairāk nekā 40 valstu tieslietu ministri, kuri vienoti atbalstīja nepieciešamību turpināt stiprināt Starptautisko krimināltiesu, lai pilnveidotu un paātrinātu Krievijas kara noziegumu izmeklēšanu Ukrainā un vainīgo saukšanu pie atbildības. 

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra nepieciešamību turpināt atbalstīt Starptautiskās krimināltiesas spējas ar papildu finansējumu un ekspertīzi, lai novērstu jebkādu Krievijas nesodāmību par tās agresiju pret Ukrainu un kara noziegumiem pret ukraiņu tautu.

Ministre Latvijas vārdā informēja par papildu piešķirtajiem 200 000 eiro Starptautiskās krimināltiesas stiprināšanai, no kuriem 50 000 eiro novirzāmi Fondam Ukrainas sievietēm un bērniem, kas cietuši no vardarbības Krievijas agresijas rezultātā. Tāpat ministre savā uzrunā uzsvēra ad hoc starptautiska tribunāla izveides nepieciešamību ANO ietvaros, lai nodrošinātu Krievijas augstākās vadības atbildību par kara noziegumiem: ”Starptautiskais tribunāls un Starptautiskā krimināltiesa darbotos kā vienots mehānisms Krievijas, tās vadītāju un kara noziegumu izpildītāju noziegumu izmeklēšanā un iztiesāšanā”.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere: ”Mūsu atbalsts Starptautiskajai krimināltiesai un tās pūliņiem izmeklēt starptautiskos noziegumus, ko Krievija izdarījusi pret Ukrainu, paliek nemainīgs. Mēs uzskatām, ka izdotais apcietinājuma orderis pret Putinu ir nozīmīgs solis taisnīguma virzienā un mums jāturpina stiprināt Starptautiskās krimināltiesas spējas, lai nodrošinātu taisnīgumu Ukrainai un tās tautai.”  

Londonas konferencē klātesošās valstis katra apliecināja savu atbalstu nepieciešamībai turpināt izmeklēt Krievijas pastrādātos kara noziegumus Ukrainā, lai sauktu pie atbildības agresorvalsts pārstāvjus. Tāpat kā Latvija arī daudzas citas valstis ar saviem resursiem stiprina gan Starptautisko krimināltiesu, gan turpina sniegt atbalstu kara noziegumu liecību apkopošanā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties