29. Marts 2023 15:20
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem tiesu izpildītāju un notāres zvērestu

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs 29. martā pieņēma divu jaunu tiesu izpildītāju – Tatjanas Skraučas un Edgara Cgojeva – un notāres Lindas Jāgeres-Birznieces zvērestu.

Tatjana Skrauča būs tiesu izpildītāja Rēzeknē, Edgars Cgojevs – Talsos. Zvērināta notāre Linda Jāgere-Birzniece praktizēs Liepājā.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs uzsvēra, ka ir zīmīgi, ka vienlaikus zvērestu dod divu tiesu sistēmai piederīgu amatu kolēģi, jo tas parāda kopīgo – visi ir tiesu sistēmai piederīgas amatpersonas, un zvērests šo piederību vieno. Katrs dara savu darbu – notārs sargā sabiedrības drošību un tiesības, daļēji uzņemoties arī tiesas funkcijas, savukārt tiesu izpildītāji gādā par tiesu spriedumu izpildi, bet visi kopā veido tiesu sistēmu, kas kalpo sabiedrībai.  

Augstākās tiesas priekšsēdētājs atgādināja arī par dotā zvēresta nozīmi ikdienā. “Jurisprudence nav matemātika, kur 2x2=4 jeb viena pareizā atbilde. Jurisprudence ir interpretācija, un tas nozīmē – arī iespēja kļūdīties. Bet jebkura kļūda jurisprudencē, jo īpaši tiesu sistēmā, konkrēta cilvēka dzīvē var būt liktenīga. Tādēļ būs šaubu brīži, kad domāsiet – kā rīkoties būtu pareizi? Tad atcerieties šodien dotā zvēresta tekstu, padomājiet, un atbilde pati atnāks pie jums,” sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Jaunos kolēģus sveica arī Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka un Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš. Viņi izteica gandarījumu par jaunu kolēģu ienākšanu profesionālajā vidē, novēlot sākt jauno amatu kā baltu lapu, kuru turpmākajā darbā piepilda ar taisnīguma principiem.

Saskaņā ar Notariāta likumu un Tiesu izpildītāju likumu zvērināts notārs un zvērināts tiesu izpildītājs var sākt pildīt amata pienākumus tikai pēc tam, kad devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties