14. Aprīlis 2023 14:06
Jaunumi
Tiesu administrācijas un Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvju pieredzes apmaiņas vizīte Igaunijā

3. un 4. aprīlī Tiesu administrācijas Informācijas sistēmu un tehnoloģiju departamenta un Starptautiskās sadarbības un analītikas nodaļas pārstāvji, kopā ar Bulgārijas Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, devās uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, lai tiktos ar Igaunijas Reģistru un informācijas sistēmu centra pārstāvjiem un pārrunātu Igaunijas pieredzi "Atrast advokātu" informācijas sistēmas rīka ieviešanā, kā arī iepazītos ar Igaunijas tieslietu sistēmas un valsts pārvaldes inovācijām.

Papildus Latvijas un Bulgārijas pārstāvjiem bija iespēja apmeklēt Harju apriņķa pirmās instances tiesu un iepazīties ar inovācijām un rīkiem, kas tiek izmantoti Igaunijas tiesu sistēmā.

Projekta "Atrast advokātu" galvenais mērķis ir veicināt Eiropas e-tiesiskuma stratēģijas un rīcības plāna 2019.-2023. gadam uzstādījumu īstenošanu, kas atbalsta Eiropas e-tiesiskuma portāla e-pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu visām ES dalībvalstīm, lai izveidotu efektīvāku tiesu sistēmu un atvieglotu pilsoņu piekļuvi tiesai, izmantojot digitālos līdzekļus.

Projekta apakšmērķis ir atbilstošajā informācijas sistēmā ieviest rīku "Atrast advokātu", kas sekmētu pārrobežu sadarbību tiesvedības procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties