19. Aprīlis 2023 08:26
Jaunumi
Senators Ivars Bičkovičs ievēlēts Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā

Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē 18. aprīlī Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta tiesnešu vidus ievēlēts senators Ivars Bičkovičs.

Ivars Bičkovičs atzina, ka darbs tiesnešu pašpārvaldē nav viņam svešs – 12 gadus līdz ievēlēšanai par Augstākās tiesas priekšsēdētāju 2008. gadā viņš bijis Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas loceklis un kolēģijas priekšsēdētāja vietnieks. Ir bijis arī Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētājs, kā arī 12 gadus Latvijas tiesnešu biedrības prezidents. Pēc Tieslietu padomes izveidošanas kā Augstākās tiesas priekšsēdētājs vadījis tās darbu, un viens no Tieslietu padome uzdevumiem bija tiesnešu pašpārvaldes institūciju lomas stiprināšana un darbības uzlabošana. Dzīve rāda, ka šis ir bijis pareizais virziens, jo, kā uzsver Ivars Bičkovičs: stipra tiesnešu pašpārvalde ir viens no stūrakmeņiem, lai vairotu sabiedrības uzticēšanos, ka tiesu sistēma pati tiek galā ar savu attīstību, kvalifikāciju, ētiku un disciplināratbildību.  

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas loceklis no Senāta Krimināllietu departamenta bija jāpārvēlē, jo senatoram Artūram Freibergam beidzās pilnvaru termiņš šajā amatā. 

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu. Tās sastāvā ir 9 tiesneši – trīs Augstākās tiesas tiesneši (pa vienam no civillietu, krimināllietu un administratīvo lietu tiesnešiem), trīs no apgabaltiesām un trīs no rajona (pilsētu) tiesām.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļus ievēl uz četru gadu pilnvaru termiņu, atkārtotu termiņu ierobežojums nav noteikts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties