19. Aprīlis 2023 12:46
Jaunumi
Konkurences padome paraksta sadarbības līgumu ar desmit Austrumeiropas un Baltijas valstīm

Konkurences padome (KP) 18. aprīlī, parakstot sadarbības memorandu ar desmit valstīm, apņēmās veicināt reģionālo sadarbību konkurences politikas un konkurences tiesību piemērošanas jomā. Memoranda galvenais mērķis ir nodrošināt sadarbības platformu, apmainoties ar pieredzi un labo praksi godīgas konkurences uzraudzībā, kā arī paplašināt reģionālo partnerību, ciešākas sadarbības saites stiprinot ne tikai ar Eiropas Savienības dalībvalstu konkurences iestādēm, bet arī Ukrainas un Moldovas konkurences iestādēm.

Memorandu parakstīja Eiropas Savienības valstu konkurences iestādes, ko veido Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas konkurences iestādes, kā arī Eiropas Savienības kandidātvalstis, ko veido Moldovas Republikas Konkurences padome un Ukrainas Pretmonopola komiteja.

Memoranda dalībvalstu pirmā tikšanās aizrit Varšavā, Polijā, no 18.-19. aprīlim. Pasākuma ietvaros plānots pārrunāt sadarbības 2023. gada darba plānu un apaļā galda diskusijās apmainīties ar viedokļiem un pieredzi par konkurences iestāžu prioritizācijas stratēģijām, ārējās vides ietekmi uz iestāžu darbu, kā arī cilvēkresursu un kapacitātes stiprināšanu nacionālā līmenī, lai efektivizētu konkurences iestāžu darbu.

KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis: “Sadarbības stiprināšana un pieredzes apmaiņa starptautiskā vidē ir viena no iestādes prioritātēm. Līdz šim esam darbojušies ciešā sazobē ar Eiropas Konkurences tīkla valstīm, un īpaši izceļama ir sadarbība Baltijas valstu starpā, organizējot kopīgus pieredzes apmaiņas pasākumus un uzturot regulārus kontaktus ekspertu līmenī. Svarīgi, lai sadarbība nav tikai formāla, bet visām pusēm sniedz pievienoto vērtību, tāpēc priecājamies par jaunā sadarbības memoranda parakstīšanu ar skaidri definētu darba plānu turpmākajam gadam, kā arī priecājamies par iespēju sadarbības memorandā sniegt atbalstu Ukrainas un Moldovas konkurences iestāžu stiprināšanā, daloties ar savu pieredzi ES konkurences tiesību piemērošanā.”

Turpmākajos gados paredzēts stiprināt reģionālo sadarbību minēto valstu starpā, apmainoties ar viedokļiem par konkurences politikas jautājumiem un nekonfidenciālu informāciju par izmeklēšanu un labo praksi konkurences tiesību piemērošanā. Memoranda ietvaros tiks organizētas ikgadējas sanāksmes, konkurences iestāžu priekšsēdētāju apaļā galda diskusijas, mācību programmas un pieredzes apmaiņas pasākumi konkurences iestāžu darbiniekiem. Tāpat paredzēts, ka tiks veicināta sadarbība starp citām starptautiskajām profesionālajām organizācijām, piemēram, Starptautisko konkurences tīklu (ICN), Eiropas Komisijas Konkurences ģenerāldirektorātu (DG COMP), Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties