25. Aprīlis 2023 12:21
Jaunumi
Augstāko tiesu apmeklē tiesību profesors Franks Emmerts

Piektdien, 21. aprīlī, Biedrības “Latvijas tiesību institūts” ārvalstu akadēmiķu vieslekciju programmas ietvaros Augstākajā tiesā viesojās Indiānas Universitātes (ASV) McKinney tiesību skolas profesors Franks Emmerts. Ar profesoru tikās Civillietu departamenta senatori Kaspars Balodis un Erlens Kalniņš, Administratīvo lietu departamenta senatore Dzintra Amerika un zinātniski analītiskais padomnieks Jānis Geks.

Franks Emmerts un tiesas pārstāvji apsprieda gan tiesneša, gan tiesību pasniedzēja darbu, norādot, ka jurista darbā ļoti svarīgi ir izveidot konsekventu saikni starp teorētiskajām zināšanām un praksi. Profesors Emmerts dalījās savas karjeras pieredzē no studiju gadiem, tiesneša palīga amatam līdz tiesneša un pasniedzēja darbam ASV, Vācijā, Igaunijā. Sarunas gaitā tika apskatīti arī jautājumi saistībā ar profesora vieslekcijas pamattēmu – “Blokķēdes regulējums un viedie līgumi”.

Profesors tiesai dāvināja savu monogrāfiju par starptautiskajiem biznesa darījumiem “International Business Transactions: Text, Cases, and Materials”. Šis ir grāmatas otrais izdevums. Grāmata ir novatoriska mācību grāmatas un kāzusu apkopojuma kombinācija, kas fokusējas uz starptautisko biznesa un tirdzniecības tiesību praksi. Grāmatā ir ietverti nozīmīgi kāzusi, desmitiem līgumu paraugu, kontrolsaraksti sarežģītu problēmu analīzei un blokshēmas lēmumu pieņemšanas procedūrām. Ietvertas nodaļas par preču un pakalpojumu starptautiskās tirdzniecības līgumiem saskaņā ar Konvenciju par starptautiskajiem preču pirkuma-pārdevuma līgumiem (CISG), Eiropas Savienības muitas kodeksu (UCC) un citām līgumtiesībām. Ietverta informācija par akreditīviem, dokumentu inkaso un citiem maksājumu līgumiem, par kravas pārvadāšanas līgumiem, apdrošināšanas līgumiem, par starptautisko tiesvedību.

Vizītes noslēgumā Franks Emmerts apmeklēja arī Augstākās tiesas muzeju un izstaigāja Tiesu pils telpas, gūstot ieskatu tiesas vēsturē.

Vairāk par profesoru lasiet Augstākās tiesas iepriekšējā ziņā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties