25. Aprīlis 2023 12:22
Jaunumi
Senāta Krimināllietu departamenta pārstāvji tiekas ar Zemgales tiesnešiem

Piektdien, 21. aprīlī, Jelgavā Senāta Krimināllietu departamenta pārstāvji tikās ar Zemgales tiesnešiem diskusijā par aktuāliem tiesību normu piemērošanas jautājumiem tiesu darbā.

Senatores Irīna Jansone un Sandra Kaija, kā arī zinātniski analītiskās padomnieces Sindija Zemīte un Aleksandra Azeva ar Zemgales apgabaltiesas un Zemgales rajona tiesas tiesnešiem pārrunāja tiesu prakses aktualitātes – tostarp krimināllietu izskatīšanu rakstveida procesā, piemērojot Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma regulējumu, kā arī tiesisko regulējumu videokonferenču rīkošanai.

Pārrunātas aktualitātes Krimināllikuma 218. panta piemērošanā, skatot lietas par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas.

Uzmanība vērsta arī jautājumiem par brīvības atņemšanas soda piemērošanas iespējamību personām, kurām nepieciešami asistenta pakalpojumi.

Senāta Krimināllietu departaments katru gadu apkopo un analizē tos zemāku instanču tiesu nolēmumus, ko Senāts atcēlis vai grozījis. Sarunā ar Zemgales tiesnešiem uzmanība vērsta uz aktualitātēm saistībā ar Senātā 2022. gadā atceltajiem un grozītajiem nolēmumiem.

Krimināllietu departamenta senatori un padomnieki uz šādu tikšanos martā bija Kurzemes apgabaltiesā Liepājā, bet nākamā vizīte plānota 12. maijā uz Latgales apgabaltiesu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties